Tentoonstelling Gemeenteschool Erondegem

Een schatkist vol verhalen

In 2017 ging de gemeenteschool, oud- gemeentehuis en ontmoetingscentrum van Erondegem tegen de grond. In 2018 willen we graven in de rijke geschiedenis van het gebouw op zoek naar leuke schatten. Daarom zijn we nog op zoek naar verhalen, herinneringen en beeldmateriaal.
    Was jij een van die schatjes die er tussen 1875 en 2017 onderwijs genoten? Ben je er met je schatje getrouwd of leerde je haar/hem kennen op een feestje in de polyvalente zaal? Heb je nog een oude klasfoto of ander beeldmateriaal? Neem dan contact op met een van onze bestuursleden of via bestuurhk@heemkunde-erpe-mere.be.

Erfgoedwandeling Erondegem

23 SEPTEMBER 2018

Kerk Erondegem

Wie nader wil kennismaken met Erondegem, een deelgemeente van Erpe-Mere, is welkom op de erfgoedwandeling van de Heemkundige Kring.

We vertrekken om 14 u op het dorp van Erondegem en trekken in een wijde cirkel rond het centrum. Onderweg maken we kennis met een aantal grote en kleine monumenten en houden we halt op enkele plaatsen met een historische betekenis.

De bestuursleden van de heemkundige kring geven ter plekke uitleg. We wandelen in een rustig tempo circa 7 km. Het parcours maakt wandelen met kinderwagens moeilijk.

Iedereen welkom!

Abonneer U op het tijdschrift van de Heemkundige Kring

De Mededelingen van de Heemkundige Kring van Erpe-Mere verschijnen in de maanden januari, april, juli en oktober

Korte Inhoud van recente Artikels uit ons Tijdschrift

Juli 2018: jaargang 58, nummer 3 van de Mededelingen van de Heemkundige Kring van Erpe-Mere.
In dit nummer:

• Erpe-Mere tijdens “de Groote Oorlog” 1914-1918  Deel 19: De laatste loodjes... Het einde van "De Groote Oorlog" in Erpe-Mere - Oktober - November 1918
    Walter De Swaef
  • De Boerenjeugdbond afdeling Aaigem
    Gerrit Liessens
  • Meerse bij- en spotnamen (deel 2)
    Lieven Coppens
  • Herinneringen bij een oude foto -Een jeugdheem wordt DiDo in Erpe